Alternativer til kredittkort

Det kan være flere og ulike grunner til at du ikke ønsker å bruke et kredittkort. Kanskje du ikke føler deg komfortabel med så lett tilgang til kreditt, eller ønsker mer kreditt enn hva kortene kan gi. Heldigvis finnes det mange ulike alternativer du kan velge for å dekke utgiftene dine. Ikke alle er like gode til dine formål, så les gjennom denne korte guiden for en oversikt.

 • Du kan få kreditt på andre måter enn ved å benytte kredittkort
 • Ulike typer kreditt passer til ulike formål

Derfor kan du ikke få kredittkort

Grunnen til at de aller fleste som søker om andre midler enn kredittkort er fordi de ikke får godkjent søknaden sin. Denne tjenesten er en lett tilgjengelig gjeldsfelle for mange, og en kredittsjekk vil bli gjennomført under søknadsprosessen. Kredittsjekk gjennomføres ved å se om du har høy gjeld og betalingsanmerkninger fra tidligere lån som er registrert. Banker ønsker å styre unna slike høyrisikokunder, og søknaden din vil av den grunn bli avslått.

En god kredittscore er ikke kun nødvendig dersom du ønsker lett tilgjengelige kort. Dette tallet er også viktig dersom du ønsker andre lån. Enten du er ute etter et billån eller forbrukslån vil banken gjennomføre en kredittsjekk av deg. Får du avslag er du derfor nødt til å ta grep rundt egen økonomi. For mange blir refinansiering av tidligere gjeld løsningen og et steg i riktig retning.

 1. Du vil ikke få innvilget kredittkort med betalingsanmerkninger
 2. Høy gjeld kan også være en hindring
 3. Få dine søknader godkjent gjennom refinansiering

Ulike alternativer

Å bruke kredittkort er ikke den eneste måten du kan skaffe deg ekstra penger på. Ved å søke om å ta forbrukslån kan du gjennom søknaden få ekstra penger i løpet av et par virkedager. Disse pengene er ikke øremerket, og kan brukes til de formålene du selv velger. Men forbrukslånet har som kredittkort en svært høy rente. I tillegg er lånesummen begrenset, og må betales ned hurtig.

 • Forbrukslån kan dekke dine umiddelbare krav
 • Minilån, SMS-lån, og smålån er synonymt med forbrukslån
 • Få et bedre lånetilbud med lån med sikkerhet

Forbrukslån har mange andre navn du kanskje har hørt før. Minilån, SMS-lån, og smålån, er også vanlig å bruke med denne lånvarianten, selv om tilbud og vilkår vil være det samme. For de beste tilbudene burde du derimot velge lån med sikkerhet. Dette er øremerkede penger, for når du for eksempel skal kjøpe bil. Banken vil gi deg bedre vilkår og lavere rente, mot sikkerhet i ditt innkjøp.

Fordeler med kredittkort

Dersom du hyppig kjøper bensin og varer over internett kan det være lurt å ha lett tilgang til et kredittkort. For disse formålene er ikke summene så høye, men forekommer ofte nok til at du ikke ønsker å søke om et mindre lån hver gang. I tillegg vil ulike banker gi bonuser og fordeler gjennom kortene sine. Som en ekstra bonus kan du også få tak i fordeler som reiseforsikringer og annet.

Ikke bruk kredittkortet til dette

Selv om kredittkortet kommer med mange fordeler vil det også komme med mange ulemper, som du kan unngå ved å velge alternativene ovenfor. For eksempel er det største problemet med kredittkortet den høye renten. En fordel med tjenesten er at den er rentefri, dersom du betaler tilbake lånet i tide. Men dersom du mister nedbetalingen vil selv småinnkjøp blir dyrt, med renter som ofte ligger opp mot 25 %.

 • Ikke bruk kortet til store innkjøp
 • Med høy rente kan små summer bli store
 • Prøver du å bli kvitt gjeld er det ikke smart å bruke kredittkort til dette

For mange som havner i økonomiske problemer har ofte kredittkortet vært et stort problem. Med et slikt kort vil kreditt og potensiell gjeld alltid være lett tilgjengelig. For enkelte som sliter med impulskjøp og en uoversiktlig økonomi kan det derfor være lurt å unngå å bruke kortet og ikke søke om nye. Et enkelt engangslån kan derfor være en bedre løsning i de tilfellene det kreves ekstra penger på konto.

Sammenligning av tilbud

For å finne de beste tilbudene, uansett hvilket alternativ som passer for deg, er du nødt til å sammenligne. På samme måte som du er nødt til å sammenligne ulike låntyper, må du sammenligne banker. Utvalget er stort, som blant annet renten som tilbys, grensen på lånet, nedbetalingstid, og hvem som kan søke. Du kan finne gode sammenligningstjenester på nett som gjør denne jobben for deg gratis og uforpliktende.

FAQ

Hvorfor kan jeg ikke få kredittkort?

Du vil ikke enkelt kunne få tak i kreditt dersom du sitter på betalingsanmerkninger fra tidligere lån. I slike tilfeller blir du sett på som et høyrisikoprosjekt for banken, som ønsker kunder med en pålitelig økonomisk bakgrunn som har vist at de kan betale tilbake avdrag i tide.

Hvordan forbedrer jeg egen kredittscore?

For å forbedre din kredittscore, og øke sjansen for å få kredittkort og andre lån godkjent, er du nødt til å forbedre din generelle økonomi. Bli kvitt betalingsanmerkninger, betal ned gjeld, og spar opp egenkapital. Dette kan du blant annet gjennomføre med refinansiering.

Hva er det beste alternativet til kredittkort?

Du kan istedenfor søke om blant annet ulike forbrukslån. Men dersom du ikke får godkjent søknad om kredittkort er sannsynligheten liten for at du får innvilget låneavtaler. Istedenfor kan du søke om spesielle lån med sikkerhet, blant annet når du skal kjøpe bil.